Comunicate de presă

Prima editie Romanian Agri Trade Summit a adus la aceeasi masa jucatorii din Agribusiness

Romanian Agri Trade Summit, primul eveniment internațional de Agribusiness din România, a facilitat discuțiile dintre Fermierii Români și companiile de top locale și europene

București, 23 februarie 2023 – Poziționat ca evenimentul de Agri Trade al României, Romanian Agri Trade Summit și-a propus să reconfirme poziția geostrategică a României și a creat cadrul propice încheierii unor parteneriate profitabile între Fermierii Români și companii de top locale sau europene

 

Romanian Agri Trade Summit a avut loc în data de 22 februarie 2023 la NORD Events Center by Globalworth din București și a atras peste 500 de participanți din 14 țări: România, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Turcia, Germania, Spania, Elveția, Ucraina, Serbia, Polonia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria.

Timp de o zi, evenimentul a reunit elita Agribusiness-ului internațional la București, pentru o întâlnire directă între fermieri, firme de trading, de distribuție, de procesare, de logistică, companii de genetică și instituții financiare – tot spectrul de agribusiness de top din Europa.

Gazda evenimentului a fost Cezar Gheorghe – Analist, Expert în comerțul cu cereale, renumit și apreciat atât pe plan local cât și internațional.

Romanian Agri Trade Summit a reușit cu siguranță ceea ce și-a propus ca principal obiectiv:să aducă la aceeași masă autorități, Fermieri și companii de top din domeniile de trading, distribuție, procesare, genetică și logistică din România, pentru a dezbate situația actuală și a identifica împreună oportunitățile de explorat pentru dezvoltarea Agribusiness-ului românesc, în beneficiul tuturor părților implicate.

Romanian Agri Trade Summit s-a impus ca evenimentul de Agri Trade al României și drept un eveniment de referință în Agribusiness-ul internațional, date fiind calitatea informațiilor furnizate și varietatea participanților.
Suntem bucuroși că prima ediție a Romanian Agri Trade Summit a fost primită cu entuziasm și că am avut alături parteneri importanți din toate segmentele relevante pentru Agribusiness. Am setat un nou standard pentru evenimentele din domeniu, pe care ne propunem să îl ducem la nivelul următor la ediția din 2024” a declarat Cezar Gheorghe, AGRIColumn.

Romanian Agri Trade Summit a pus în discuție teme actuale stringente pentru Agribusiness și a creat cadrul propice unui dialog relevant și aplicat între analiști de renume, autorități și jucători majori din piața agricolă locală și internațională.

Salutat și susținut de comunitatea de Agribusiness, Romanian Agri Trade Summit a beneficiat și de sprijinul autorităților locale și internaționale, din partea cărora s-au adresat participanților, în cadrul sesiunii de deschidere: dl. Nicolae Ionel Ciucă, Prim-Ministru al României, Dl. Janusz Wojciechowski – Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene, Dl. Mircea Geoană – Secretar General Adjunct al NATO, Dna. Alicia Hernandez – Regional Agricultural Counselor, USDA, Dl. Achim Irimescu – Ministru Plenipotențiar, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană și Dl. Petre Daea- Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prezentările individuale de pe parcursul zilei, precum și panelurile dedicate Suportului pentru Agribusiness, Trading-ului de mărfuri și Procesării la nivel intern au implicat reprezentanții principalelor categorii de jucători din domeniu și au ocazionat discuții aplicate pe teme de interes și de actualitate.

 

Romanian Agri Trade Summit a fost organizat de AGRIColumn și Godmother și a propus un model inedit de eveniment în industrie, combinând în aceeași zi sesiuni de paneluri de discuții pe teme de impact în Agribusiness cu o secțiune extinsă de expoziție și zone dedicate pentru discuții de business 1 la 1.

Pe tot parcursul zilei, în perioadele dedicate de networking și în zonele special create pentru discuții de business, participanții au putut discuta direct și identifica modalități profitabile de colaboare, pentru beneficiul comun viitor.

Lista expozanților a inclus companii de top locale și internaționale, precum: ADM, Agricover, Agrinvest, Ameropa, Agrinvest Credit, Blue Ocean Trading Services, Barchart, BUNGE, Cargill, DroneBox, EAST Grain, Grainbow, Plant an App și Sunar Group of Companies, care au prezentat, pe tot parcursul evenimentului, în zona dedicată de expoziție, informații relevante și noutăți participanților la Romanian Agri Trade Summit.

Primei ediții Romanian Agri Trade Summit i s-au alăturat în calitate de parteneri, Agricover (Gold), Corteva Agriscience™ (Gold), Ameropa (Silver),  BCR (Silver), Boromir (Silver), Agrinvest și Agrinvest Credit (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), Expur (Silver), ING (Silver), Mobexpert (Silver), Timac Agro (Silver), UBM (Silver) și Ssang Yong (Bronze) precum și trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) și Cargill (Silver). În plus, APAD, Clubul Fermierilor Români, LAPAR, Pro Agro și UNCSV – unele dintre cele mai mari asociații de fermieri din România au susținut Romanian Agri Trade Summit, în calitate de organizații partenere.

Evenimentul a fost sprijinit în calitate de parteneri media de către: 9am.ro, Agri Business Job, Agrobiznes, Agro Jurnal, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultură, New Money, retail.ro, Revista Fermierului, România Agricolă și Wall-Street.ro, precum și de mediaTRUST în calitate de partener de monitorizare, Porsche București NORD în calitate de partener de mobilitate și La Fântâna și Kafune ca parteneri de hidratare.

 

 

Despre AGRIColumn

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe și complete în Romania și în țările riverane Dunării, iar raportul de piață AGRIColumn este o inițiativă unică în Agribusiness-ul românesc. Prin numerele publicate săptămânal analizăm piața la nivel local, regional și global pentru principalele mărfuri (grâu, porumb, semințe de floarea-soarelui, semințe de rapiță, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu și scurt și oferim informații în exclusivitate despre statusul real al pieței din România.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Turcia și utilizat ca mediu de informare corectă de către Guvernul României, instituția Prezidențială și de către Ministerul Agriculturii. În plus, AGRIColumn este citat adesea de către Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de soluții în Fermele din România, un mediu educativ ce transfera know-how către entități juridice prin programe complexe de instruire în Agribusiness și un generator de procese de învățare pentru noile generații de fermieri în cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura și Antreprenor 4.0,  susținute de către Clubul Fermierilor Români.

 

Despre Godmother

We are brand experience artisans

Godmother înseamnă pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiențe de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde între brand și consumator. Ne propunem să inspirăm audiențele prin campanii (evenimente, activări in-store sau digitale) care oferă valoare, sunt relevante și de impact atât pentru consumator cât și pentru brand.

Godmother este o agenție de publicitate cu 24 de ani de experiență, peste 1000 de evenimente implementate și o echipă de profesioniști seniori pentru care implementarea impecabilă, inovarea și perfecționarea constantă reprezintă standardul.

Godmother are o experiență relevantă în domeniul Agribusiness, atât din perspectiva organizării de evenimente și de campanii de comunicare pentru jucători de top din domeniul agriculturii, cât și în calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare târg virtual de agricultură din România, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

Inapoi la lista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *